Loading Events

« All Events

Aspekti u astrologiji: što su oni i kakav je njihov utjecaj?

Speaker: Zvezdana Pančić

Serbia

July 17 @ 8:00 pm - 9:30 pm CEST

Fee: $9.99 or get it for FREE if you are ISAR Member Become ISAR Member for $59/Year
Register for a Webinar
Aspekti u astrologiji: što su oni i kakav je njihov utjecaj?
Date and Time
Sat, Jul 17, 2021 08:00 PM - 09:30 PM CEST
First Name
Last Name
Email
Paypal     Authorize.net
Price: 9.99 USD
We do not provide recordings of the webinars. If you want to have access to the recordings, you need to become an ISAR member and for just $59 for the one year you’ll have free access to all the webinars in the following year together with all the recordings. More than that - you’ll have free access to ISAR’s Astro Library with hundreds of other webinar recordings and audio lectures!

Svojom šetnjom kroz zodijak planeti stalno mijenjaju odnos jedan prema drugom. U tom vječitom zvjezdanom plesu planeti međusobno grade određene  kutne odnose ,koje mi u astrologiji nazivamo aspekti. Planetarni aspekti govore o tome kako planeti međusobno “komuniciraju ” utječu jedne na druge a samim tim i na nas.  Poznavanje aspekata spada u važno područje astrologije.  U natalnoj karti, na taj način možemo vidjeti na koji način planete komuniciraju između sebe i kako utječu na naš razvoj.

Prvi astrolozi i znanstvenici koji su proučavali uglovni odnos među planetima bili su: Marko Manilius(100.pr.kr) Ptolomej (150.g N.E) Firmikus Matermus (350.g N.E

             Planetarni aspekti u natalnoj karti: Konjujcija ,sekstil, kvadrat, trigon, opozicija, inkonjukcija.

             Na koji način doživljavamo određene aspekte ? Kolikio su pozitivni aspekti motivirajući  i koliko su negativni aspekti motivirajući  ?

             Aspekti  između dvije planete,u natalnoj karti, nam govore o zapisu i potencijalu koji nosimo u sebi. Onog trenutka kada se na nebu pojave isti aspekti ili u nekoj od prediktivnih  tehnika ,taj potencijal se budi. Način na koji reagiramo na određene aspekte nam govori koliko smo evolvirali.

Drugi keplerov model kojim je pokušao pronaći  sklad unutar kretanja planeta pokazao se uspješnim. Smatrao je da planete gibajući se oko Sunca  stvaraju neku vrstu muzike. Većoj brzini dodijelio je viši ton,a tonski raspon kod pojedinih planeta povezan je sa izduženošću njihovih staza. Planeti izduženijih staza imaju veći raspon brzina, a time i veći tonski raspon. Ovaj model pokazao  začudno slaganje sa stvarnošću, osobito kada se uzme u obzir da za to nema fizikalnog objašnjenja.

Zvezdana Pančić

Rođena sam pod snježnim travanjskim nebom 1964. godine u Zemunu. Moj prvi susret s astrologijom dogodio se davne 1994. godine, i to ne slučajno, već kada je veličanstveni Saturn zakucao i na moja vrata. A život kao život, konstantna potraga u kojoj tražimo odgovore, postavljamo pitanja, borimo se s njegovim zagonetkama dovodi me do te divne božanske nauke. Nakon dugog niza godina, proučavajući i samostalno učeći astrologiju, 2005. godine odlazim na astrološku konferenciju u Beograd. Tada odlučujem, mimo svake dvojbe, upisati studij astrologije. Astrološko obrazovanje od tog trenutka stječem na Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju Johannes Kepler u Beogradu. Godine 2010. stječem zvanje diplomirane astrologinje istraživačice i diplomu Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju Johannes Kepler. Nešto kasnije, 2011. godine, stječem i međunarodni profesionalni astrološki certifikat ISAR – CAP. Nakon dugogodišnjeg rada sa klijentima , shvatila sam da svi imamo izazovne periode u životu . Zahvaljujući Asocijaciji za Energetsku Psihologiju na Istitutu "Johanes Kepler" 2017. godine stječem diplomu za AstroHealing i Energetsku astrologiju. Rad sa klijentima na ovaj način jako me veseli . Izmjenom stanja svijesti životne izazove gledamo na drugačiji način ,kao potencijal za evoluciju. Kao studentica instituta Johannes Kepler 2008. godine prisustvovala sam najvećoj astrološkoj konferenciji na svijetu, UAC – Denver u Coloradu. Još jedno divno iskustvo i druženje sa poznatim svjetskim astrolozima doživjela sam 2014. godine u Phoenixu, Arizona gdje sam imala čast prisustvovati u sklopu organizacije ISAR. Moje prvo javno predavanje Astrologija kroz vrijeme (od Mezopotamije do današnjih dana) održala sam u Italiji "Associazione Autentjca" Venezia 2010. godine, sa željom da približim astrologiju ljudima, da skinem dvojbu o njenoj egzaktnosti, kao i sumnje u činjenicu da je ona velika znanost. 2017. godine održala sam još jedno predavanje na temu AstroHealing. Na TV Istri od 2014 .godine do 2017.godine sam govorila godišnju prognozu za sve astrološke znakove . Predsjednica sam Udruge astrologa URAN u Puli te tu funkciju obnašam od 2011. godine. Kao predsjednica udruge organiziram seminare i javna predavanja. Živim i radim u Puli. Uvijek postoji komadić svemira, koji možemo popraviti: to smo mi sami… Gabriel Honore Marcel